Menu Sluiten

[:nl]Zwemmen en de Dilla-gevangenis[:]

[:nl]Gisterenavond terug gekomen van een weekendje zwemmen, het was super om te zien. We zin met een minibusje naar Dilla gereden (15 kindjes en 12 volwassenen in een busje voor 12…). De kindjes hebben er enorm van genoten. Sommigen kunnen al goed zwemmen, de anderen leren het snel.

[shashin type=”album” id=”2″ size=”small” crop=”n” columns=”max” caption=”y” order=”date” position=”center”]

Dilla is een arme stad. Je merkt het aan de straten, aan de mensen en de infrastructuur. Twee jaar geleden heb ik er de gevangenis bezocht in het kader van mijn eindwerk. De toestand was meer dan erg. De gevangenis heeft een groot mannengedeelte en een klein bijgebouw voor de vrouwen. Er is amper werk voor de gevangenen en `s nachts is er een beurtrol om te gaan liggen omdat er niet voor iedereen plaats is. Voor de vrouwen is er al helemaal geen werk. Als er vrouw hier binnenkomt, heeft ze vaak kinderen (die dan weer vaak geen vader hebben) of ze zijn in verwachting.

Voor die kindjes is er maar 1 oplossing. Bij de mama in de gevangenis blijven en op hun 18de de keuze krijgen of ze al dan niet weg gaan. Zonder enige vorm van kennis of weerbaarheid in het normale leven.

Dankzij Aynalem gaan deze 18 kindjes nu naar de grote Don Bosco school. L.U.C. betaalt elk jaar per kind 14 euro om alle schoolkosten te dekken. 14 euro om een kind weerbaar te maken en te onderwijzen zodat ze echt een keuze heeft als ze volwassen is.[:]

Posted in Updates